www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,  overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.
Voorkom ook als individu inbraken en andere calamiteiten door eenvoudige maatregelen.

CEO Fraude | Social Engineering
Computercriminaliteit | Computerfraude

Phishing E-mails
Valse E-mails in naam van incassobureau's of een service-provider

Valse E-mails in naam van incassobureau's of een service-provider


Er worden nogal wat frauduleuze e-mails verspreid van het type Ransomware in naam van incassobureaus.

Ransomware is software waarmee criminelen uw computer of de bestanden op uw computer blokkeren (ransomware) of encrypteren (cryptoware). Ze gijzelen als het ware uw computer.


Waar moet U op letten?

U ontvangt een E-mail waarin melding wordt gemaakt van een nog openstaande factuur die U dringend moet betalen om gerechtelijke vervolging te vermijden. De factuur wordt zogezegd in bijlage toegevoegd als pdf-bestand of een zip-bestand.

De bijlage is helemaal geen factuur, maar sofware die schade toebrengt aan de gegevens op uw harde schijf. Soms wordt er losgeld gevraagd om de gegevens terug te zetten. De politie adviseert slachtoffers van ransomware om nooit te betalen, want meestal komt er vanwege de oplichter geen oplossing, waarom zou hij ook.
 
Gelukkig herkennen de meeste goede antivirus-software deze ransomware als kwaadaardig, op voorwaarde natuurlijk dat uw antivirusprogramma up-to-date is.  Maar U moet steeds zelf waakzaam blijven, ook met een goede virusscanner!

De oplichters misbruiken uiteraard klinkende namen, zoals de naam van het bekende incasso-bureau Intrum Justitia. Uiteraard spelen ze in op de nieuwsgierigheid of ongerustheid van de ontvanger. Een doorsnee persoon schrikt van een E-mail van een incassobureau en wil onmiddellijk weten waarover het gaat.

 

Computers op bedrijven en bedrijfsnetwerken op bedrijven kunnen ook besmet raken doordat werknemers hun privé E-mail bekijken op bedrijfscomputers op het werk.

Voorbeelden:

ADVERTENTIE

Rookmelders zijn vanaf 1 januari 2020 verplicht in alle woningen in Vlaanderen om wettelijk conform te zijn.

Helaas eisen woningbranden nog steeds elk jaar tientallen onnodige mensenlevens. Daarom vinden we de verplichting voor het plaatsen van rookmelders een goede maatregel.  Vooral rook maakt de meeste slachtoffers bij woningbranden omdat we in onze slaap niets ruiken. Rookt verstikt en verspreidt zich razendsnel. door de woningen. Bovendien zijn woningen steeds beter en beter geïsoleerd
 
Rookmelders zijn een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de effectieve gevaren van brand. Daarom verplicht de Vlaamse overheid de aanwezigheid van rookmelders in alle woningen in Vlaanderen, niet alleen in huurwoningen of in nieuwbouw, maar in alle woningen. De overheid verplicht minstens één rookmelder per bewoonde verdieping.

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponsord door Security-tools.be  &  Veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP

Copyright © 2019 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer