www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,  overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.
Voorkom ook als individu inbraken en andere calamiteiten door eenvoudige maatregelen.

CEO Fraude | Social Engineering
Computercriminaliteit | Computerfraude

Spammails worden steeds professioneler

Ontwikkel in uw bedrijf een alert-cultuur voor valse e-mails. We zien dat SPAM-e-mails aan bedrijven steeds professionele worden.  Spammers proberen via sociale media of LinkedIn uit te zoeken met welke bedrijven U samenwerkt en genereren dan een Email die van één van deze bedrijven lijkt te komen. Ook zien we dat taalfouten en grammaticaal lachwekkende zinsconstructies steeds minder voorkomen, wat vroeger een kenmerk was van dergelijke mails omdat de afzenders het Nederlands niet beheersten.

Bij twijfel of een email wel echt afkomstig is van een gekend bedrijf, kan je natuurlijk altijd een telefonische controle doen. Maar doe dat dan natuurlijk niet naar een telefoonnummer die in de SPAM-mail staat, maar wel naar een telefoonnummer van het bedrijf dat je via open bronnen op internet vindt.

 

 

Kenmerkend voor deze SPAM-mails zijn dat deze links of bijlagen bevatten die die vaak op normale, onschuldige documenten lijken, zoals Word, PDF of ZIP-bestanden. Door deze te openen loopt u groot risico dat uw computer besmet raakt met een virus en kan er grote schade toegebracht worden aan uw computer en bestanden.

Bijvoorbeeld :
Als U van een een gekend bedrijf geen factuur verwacht, open dan ook geen email waarin staat  "Gelieve dringend de factuur in bijlage te betalen". Als U met een de afzonder nooit zaken doet, open dan al helemaal niet dergelijke mails.

Vaak hebben deze mails als onderwerp : "in bijlage kan u een lastenboek vinden, graag uw mening" ,  "in bijlage kan u de bevestiging vinden van de geboekte vlucht naar New York", enz. Net genoeg om uw aandacht te trekken of noem het gerust uw menselijke nieuwsgierigheid te triggeren.

  1. Zorg er voor dat uw virusscanner steeds actueel geupdated is
  2. Wees zelf extra alert op verdachte mails en open verdachte bijlagen gewoon niet!

ADVERTENTIE

Rookmelders zijn vanaf 1 januari 2020 verplicht in alle woningen in Vlaanderen om wettelijk conform te zijn.

Helaas eisen woningbranden nog steeds elk jaar tientallen onnodige mensenlevens. Daarom vinden we de verplichting voor het plaatsen van rookmelders een goede maatregel.  Vooral rook maakt de meeste slachtoffers bij woningbranden omdat we in onze slaap niets ruiken. Rookt verstikt en verspreidt zich razendsnel. door de woningen. Bovendien zijn woningen steeds beter en beter geïsoleerd
 
Rookmelders zijn een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de effectieve gevaren van brand. Daarom verplicht de Vlaamse overheid de aanwezigheid van rookmelders in alle woningen in Vlaanderen, niet alleen in huurwoningen of in nieuwbouw, maar in alle woningen. De overheid verplicht minstens één rookmelder per bewoonde verdieping.

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponsord door Security-tools.be  &  Veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP

Copyright © 2019 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer