www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Inbraak
Kogelwerend
Brandwerend

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,

overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.

Veiligheidscilinders - Veiligheidssloten

Sluitplannen met veiligheidscilinders
Sleutelplannen

Wat is een sluitplan (ook wel sleutelplan genoemd)?

 

Een sluitplan maakt het mogelijk dat toegewezen personen met één sleutel bepaalde toegangsrechten hebben voor verschillende deuren binnen een bedrijf of woning.

Gelijksluitende cilinders (enkelsluitingen)

Het meest eenvoudige sluitplan zijn gelijk sluitende cilinders.  Dat is heel gemakkelijk voor particulier gebruik. U hebt zo maar één sleutel nodig om bijvoorbeeld uw voordeur, achterdeur, garagepoort, brievenbus en tuinhuis te openen. Heel comfortabel want zo vermijdt U dat U een hele bos sleutels moet bewaren.

Bij de meeste toonaangevende merken, zoals DOM, kan u achteraf nog bijkomende gelijk sluitende cilinders bijbestellen.

Complexere sluitplannen

Bij complexere sluitplannen kan U in een bedrijf de toegangsrechten van personeelsleden beperken. De personen krijgen door hun persoonlijke sleutel als het ware toegangsrechten. Dit personeelslid kan dan enkel deuren openen die hij mag openen.

Hoofdsleutel sluitplan (HS-systeem)

Hier opent een bovengeschikte sleutel, de hoofdsleutel (HS), alle cilinders van het gehele systeem.
In de volksmond wordt deze sleutel ook wel eens een "loper" genoemd/
Iedere individuele cilinder heeft een afzonderlijke sluiting en kan dus behalve met de HS alleen met de bijbehorende individuele sleutel worden geopend. In een hoofdsleutelsysteem kan degene die de hoofdsleutel in zijn bezit heeft alle ruimtes openen en sluiten. Bovendien is het mogelijk dat de individuele sleutels ook centrale deuren (bijvoorbeeld: ingangen) openen. HS-systemen zijn  ideaal toe te passen passing in scholen, kleine en middelgrote bedrijven

Centraal sluitplan (Z-systeem)

Bij een centraal  sluitplan opent één woningsleutel de eigen woning en alle gemeenschappelijke deuren (bijvoorbeeld: inkomdeur, sasdeur, kelderdeur, garage, …) die door alle bevoegde personen geopend mogen worden. Geen één van de woningsleutels past op een andere woningdeur. Individuele cilinders (bijvoorbeeld: brievenbus of meterkast) kunnen enkel met de woningsleutel worden geopend. Z-systemen zijn ideaal voor appartementswoningen.

Centraal hoofdsleutel sluitplan (ZHS-systeem)

Vaak komt er nog een technische sleutel bij. Dan is er sprake van een gecombineerd centraal hoofdsleutel sluitplan. De huiseigenaar of beheerder kan dan wel met zijn technische hoofdsleutel alle gemeenschappelijke deuren openen, echter niet die van de woningen zelf. Het is mogelijk verschillende centraal hoofdsleutel sluitplannen met elkaar te combineren met een bovengeschikte technische hoofdsleutel. Toepassingen voor centraal hoofdsleutel sluitplannen zijn bijvoorbeeld wooncomplexen met een technische ruimte

Generaal hoofdsleutel sluitplan (GHS-systeem)

Een generaal hoofdsleutel sluitplan groepeert ten minste twee HS sluitplannen. De generale hoofdsleutel kan alle deuren in het sluitplan openen. Elke groepssleutel kan toegekende deuren van die groep beheren. Iedere cilinder heeft ook een individuele sleutel die enkel deze cilinder kan bedienen en eventueel centrale cilinders. In opstijgende hiërarchie wordt er verschil gemaakt tussen ondergroepssleutel, groepssleutel, hoofdgroepssleutel en generale hoofdsleutel. DOM heeft in dit soort sluitsystemen al systemen uitgevoerd met meer dan 50.000 individuele sluitingen. In dit soort systemen kunnen bovendien centrale sluitfuncties worden opgenomen. Generale hoofdsleutel sluitplannen worden toegepast in hiërarchisch georganiseerde bedrijven of verdeelde bouwcomplexen (bijvoorbeeld : scholen, zorgcomplexen, winkelketens, banken, …)

DE RAAT kluizen en brandkasten ABUS raambeveiliging
Promoties op kluizen en brandkasten

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Disclaimer  -  Gesponsord door www.security-tools.be (BE 0560.855.384) &  www.veiligheidscilinders.be & www.wurster.be
DOM-sleutelservice.be - www.st-raambeveiliging.be - WEBSHOP

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld.
Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Disclaimer
Deze website wordt gesponserd door
www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be
WEBSHOP

Webdesign www.net-engineering.be