www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,  overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.
Voorkom ook als individu inbraken en andere calamiteiten door eenvoudige maatregelen.

ADVERTENTIE

Vanaf 1 januari 2020 is de plaatsing van een rookmelder (rookdetector) verplicht in elke woning in Vlaanderen.

Risico voor brand bij hybride of elektrische voertuigen met een zware batterij door kortsluiting.

We krijgen door verontruste kopers van hybride-voertuigen door verschillende meldingen in de pers wat ze moeten doen omwille van de perceptie dat dergelijke voertuigen soms onverwacht vuur vatten.
Het is wetenschappelijk nog niet duidelijk en het ziet er ook niet naar uit dat het risico dat een hybride of elektrisch voertuig gevaarlijker zijn of gevoeliger zijn voor brand dan de klassieke diesel of benzinemotoren. Waar wel consensus over is bij brandweerdiensten is dat eens zo een voertuig in brand gaat, blussen zeer moeilijk tot onmogelijk wordt en het batterijpakket eigenlijk pas door onderdompeling in een met water gevulde container kan worden afgekoeld. Blusprocedures worden er landelijk door bijgestuurd. We kunnen moeilijk weerleggen als zo een auto in een inpandige garage in brand vliegt, het risico dat een woning total afbrand groter lijkt. Maar de toekomst zal dat uitwijzen. Het kan geen kwaad om als een goede huisvader voorzichtig te zijn. De wet voorziet wel de plaatsing op elke bewoonde verdieping van een rookmelder, maar misschien is de plaatsing in de garage toch wel niet zo een slecht idee als u over zo een voertuig beschikt. Door het gunstige fiscale regime voor dit type voertuigen komen er ook steeds meer op de markt en ook steeds krachtiger.

Wat kan je doen?

 

Een brand ga je bij kortsluiting niet kunnen voorkomen.  Maar je kan er wel voor zorgen dat je uit je slaap gehaald wordt want tijdens je slaap, slaapt ook je reukzin.

Een gewone rookmelder in een garage gaat te veel valse meldingen geven. Daarom ontwikkelde fabrikanten combinatie-melders , specifiek voor keukens en garages. De ABUS rookmelder/temperatuursensor RWM250 is zo een voorbeeld.

De rookmelders van het Duitse merk ABUS. Degelijke kwaliteit.

Beschikbaar zijn de versies:

 

Rookmelders redden levens.

Laat u niet verrassen in uw slaap.


Bekijk ook de ludieke preventie-film voor rookmelders van het
Agentschap Wonen Vlaanderen op youtube :

ADVERTENTIE

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponsord door Security-tools.be  &  Veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP

Copyright © 2019 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer