www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,  overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.
Voorkom ook als individu inbraken en andere calamiteiten door eenvoudige maatregelen.

ADVERTENTIE

Raambeveiliging
Draaikip-raamgrepen met slot of drukknop
Raamkrukken met slot

Vensterkrukken met een slotje
Eenvoudige en goedkope extra bescherming tegen de "gaatjesboorder".

Een inbreker kan op 2 manieren via een raamkruk een raam openen.

  1. Door het glas in te slaan of er een stuk uit te snijden en de kruk te bedienen
  2. Door de zogenaamde gaatjesboorderstechniek waarbij hij een gaatje van enkele millimeter boort door het schrijnwerk en vervolgens met een priem de kruk bedient

Glasbreuk kom relatief minder voor omdat een inbreker zich niet graag kwetst tijdens een inbraak. Vooral 's nachts zijn spoedgevallendiensten van ziekenhuizen waakzaam als er zich slachtoffers met snijwonden aan handen of polsen aanmelden.

De gaatjesboorderstechniek komt zeer frequent voor, en dan bedoelen we "echt" zeer frequent, omdat het in feite een zeer eenvoudige techniek is eens je weet waar je moet boren om de juiste hoek te maken met je priem.

De inbreker maakt gebruik van een geruisloze handboor of een lichte accuboormachine. Zo beperkt hij het lawaai.

Wat kan je doen tegen deze "gaatjesboorder"-inbraaktechniek?

Een goed maatregel is het plaatsen van met een sleutel afsluitbare raamkrukken plaatsen. Deze afsluitbare raamkrukken bieden genoeg weerstand tegen afbreken en afdraaien indien de inbreker toch door glasbreuk of met een priem het raam wil openen.  bieden een hoge mechanische bescherming tegen inbraak.

Deze afsluitbare raamgrepen werken natuurlijk ook als effectieve kinderbeveiliging. Uw jonge kinderen kunnen, als de kruk op slot is, nooit het raam langs binnen openen door de kruk te manipuleren.

Het is natuurlijk belangrijk dat U de sleutel verwijderd als de woning verlaat.

Enkele courante modellen vensterkrukken met sleutel of drukknop

De Duitse fabrikant HOPPE heeft verschillende vensterkrukken die leverbaar zijn met een slotje of een drukknop voor raambeveiliging.

Het meest courant verkocht is het rechthoekige model Londen, beschikbaar in de kleuren aluminium, champagne, bruin, wit en RVS-look. De modellen New York en Tokyo zijn meer afgerond.

Meer informatie over deze producten voor raambeveiliging:

Deze HOPPE afsluitbare raamgrepen zijn ook verkrijgbaar met een drukknop, maar deze bieden natuurlijk enkel bescherming tegen de "gaatjesboorderstechniek", maar niet tegen manipulatie als een inbreker glasbreuk pleegt om aan de kruk te kunnen. Deze venstergrepen met drukknop aldus enkel gebruiken indien de beglazing een grote inbraakweerstand heeft.

Meer informatie over deze producten voor raambeveiliging:

ABUS is een Duitse leverancier van beveiligingsproducten zoals raambeveiliging.

De afsluitbare raamgreep FG300 van ABUS heeft een instelbare vierkantstift (32 - 44 mm), zodat hij vrij universeel toepasbaar is.

Meer informatie over deze producten voor raambeveiliging:

ADVERTENTIE

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponsord door Security-tools.be  &  Veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP

Copyright © 2019 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer