www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,

overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.

Producten  voor bouwkundige beveiliging

ADVERTENTIE

Producten voor bouwkundige techno-preventieve beveiliging.

Maak uw huis of bedrijf inbraakveilig door het plaatsen van veiligheidcilinders, veiligheidssloten, veiligheidsbeslag, inbraakwerend glas, een kluis of brandkast, etc.

Categorieën bouwbeslag dat bijdraagt tot het inbraakveilig sluiten van deuren en ramen

Op zoek naar een veiligheidscilinder ?

Bezoek dan de website
www.veiligheidscilinders.be

Meer Info

Veiligheidscilinders

 

Een veiligheidscilinder beschermt tegen het uitboren van de cilinder, het uittrekken van de rotor, het openen met valse of illegaal bijgemaakte sleutels en het “Lockpicken" van de cilinder.


Voor optimale inbraakveiligheid moet een veiligheidscilinder steeds worden aangevuld met een degelijk veiligheidsbeslag.

Meer informatie over veiligheidscilinders op deze website

We adviseren enkel gebruik te maken van veiligheidscilinders met een eigendomscertificaat. Dan bent u er zeker van dat echt niemand zonder uw medeweten uw sleutels kan laten dupliceren.

Meer informatie over DOM veiligheidcilinders kan u kan vinden op de website https://www.veiligheidscilinders.be

Vrijblijvend advies :

Een veiligheidscilinder vraagt ook een beetje onderhoud, net zoals uw auto. Een jaarlijkse overvloedige smeerbeurt doet wonderen  en zorgt er voor dat de levensduur van uw veiligheidscilinders beduidend worden verlengt. Gebruik ook nooit omgebogen of beschadigde sleutels. DOM ontwikkelde voor de smering van complexe sloten, een speciale handige
service-pen.

Een goede jaarlijkse smeerbeurt kan er ook voor zorgen dat slotcilinders vlot blijven draaien en dan wordt de kans op een afgebroken sleutel minder.

Nood en gevarenfunctie slotcilinder

We adviseren ook om voor voordeuren van woningen te opteren voor cilinders met een zogenaamde "nood- en gevarenfunctie".
Dit betekent dat het slot nog kan worden geopend aan de buitenkant ook al is er op de binnenzijde een sleutel blijven opzitten. Dat gebeurt vaak bij deuren die per ongeluk zijn dichtgevallen. De buitengesloten persoon heeft ergens nog wel een reservesleutel liggen (bijvoorbeeld bij familie), maar dan nog kan hij niet binnen. Zo voorkomt u de nodige interventie van een slotenmaker.

Meer Info

Veiligheidsbeslag

 

Elke buitendeur zou moeten voorzien zijn van een veiligheidsbeslag dat de cilinder beschermt tegen afbreekpogingen.


Veiligheidsbeslag bestaat steeds uit een buitenschil en een binnenschild. Het buitenschild wordt vanuit de binnenzijde vastgeschroefd, zonder zichtbare schroeven aan de buitenkant.

Belangrijk is dat cilinder en veiligheidsbeslag op elkaar zijn afgestemd.

De cilinder mag immers niet meer dan 3mm uitsteken, zodat de inbreker geen grip kan krijgen op de cilinder om hem af te breken. Bulgaarse methode).

Meer informatie over veiligheidsbeslag

Vrijblijvend advies :

Vaak wordt als techno-preventief meegegeven dat een cilinder niet meer dan 3mm mag uitsteken. Volgens onze ervaring zou dat eerder 2mm moeten zijn of helemaal niets. Bij 3 millimeter en de juiste griptang (in vaktermen vaak Vise-Grip® genoemd), lukt het afbreken toch vrij vaak.

Als u investeert in veiligheidsbeslag, kies dan voor een variant met kerntrekbeveiliging. Een roterend hardstalen plaatsje zorgt er dan voor dan een inbreker het moeilijk heeft om een schroef in uw cilinder te draaien om met de kerntrekmethode uw deur te openen.

Raambeveiliging - vensterbeveiliging

 

Bij woningbeveiliging wordt er altijd veel aandacht besteed aan de inbraakweerstand van de deuren, maar vergeet zeker uw ramen en kleine vensters niet.

We zien alle dagen helaas nog inbraken met eenvoudige inbraakmethodes zoals de "gaatjes-boorders-techniek" of het gewoon openwrikken van het kozijn met een schroevendraaier of kleine koevoet omdat de originele raamsloten te zwak zijn. In het verleden werd er door raamfabrikanten niet zo veel aandacht besteed aan het sluitwerk. Wel aan de kwaliteit van de ramen zelf, maar niet aan de sloten/

Het plaatsen van afsluitbare raamkrukken voorkomt inbraak met de zogenoemde gaatjesboorder-techniek.

Meer informatie over afsluitbare inbraakveilige raamkrukken

Website raambeveiliging

Glasbreuk komt bij een inbraak niet zo vaak voor omwille van het risico op verwondingen, zeker bij dubbele beglazing. Spoedgevallendiensten zullen in geval van een dubieus verhaal 's nachts al snel de politie bellen als ze een slachtoffer met typische snijwonden aan de polsen of armen op consult krijgen. Indien het sluitwerk van uw ramen niet voldoende sterk is (bijvoorbeeld één enkel sluitpunt), dan kan het plaatsen van bijkomende raamblokken een goede en betaalbare oplossing zijn.

Enkele veel geplaatste modellen:

ABUS FTS96 SKG 3 sterren raamgrendel met sleutel - SKG***

ABUS FTS88 SKG 2 sterren raamgrendel met sleutel - SKG**

DOM 3050
 Meest robuuste raamgrendels

Vrijblijvend advies :

Vergeet ook uw zolder- of dakramen niet. Toegegeven, er gebeuren meer inbraken via de begane grond,maar toch zien we raaminbraken op verdieping of langs de klassieke VELUX®  dakvensters. Het gebeurt heel vaak dat mensen er niet aan denken om deze dakvenster degelijk af te sluiten of ze op open kipstand te laten staan.  Het gebeurt dat een atletische inbreker langs een regenpijp of langs balkonnen omhoog kruipt of gebruik maakt van ladders uit tuinhuizen.
ABUS ontwierp speciaal het model DF88 voor deze dakramen.

We willen er ook graag op wijzen dat ramen die op kipstand staan, een wel heel gemakkelijk doelwit zijn voor inbrekers. We gaan hier om begrijpelijke redenen niet uitleggen hoe (we willen geen inbrekers opleiden). Spreek er over met uw vakman als u daar oplossingen voor wenst. Of sluit kipramen gewoon goed af als u de woning verlaat, al is het maar voor even..

Een met een sleutel afsluitbare raamkruk biedt een goede bescherming tegen de gaatjesboorderstechniek. Dit is een veel gebruikte inbraaktechniek bij ramen die in de praktijk heel simpel is om uit te voeren.  De inbreker boort met een boormachientje (tegenwoordig op batterijen, muisstil op laag toerental) een gaatje door het raamkozijn ter hoogte van de raamkruk en tracht op die manier met een priem de raamkruk te manipuleren om zo vervolgens het raam te openen. In feite zou er op elk nieuw raam ineens een raamkruk met een slotje moeten staan.

Meer informatie over deze raamkrukken

Deursluiters - Deurpompen - Deurdrangers

 

Een deurdranger, deurpomp of deursluiter genoemd, is een mechaniek  dat aan de bovenkant van een deur wordt gemonteerd en ervoor zorgt dat de deur na opening automatisch sluit.

Meer informatie over deurpompen

Plaatsen van een brandweerkluis in afspraak met de brandweer (enkel voor bedrijven)

 

Deze brandweerkluizen (ook wel brandweerbuis genoemd) worden ingemetst of ingebetonneerd in een gevel aan de ingang van een handelspand, onderneming of fabriek. De hulpdiensten zoals brandweer kunnen in geval van nood, brand, inbraakmelding, accidenten of noodsituaties, de vrije toegang tot deze gebouwen hebben omdat ze beschikken over een loper van deze sleutelbuis. In de sleutelbuis vinden ze bij opening de werkelijke sleutel om het pand te betreden.

In heel wat industrieparken wordt het plaatsen van een dergelijke brandweerkluis verplicht, zeker als u in uw bedrijf ook schadelijke stoffen hebt opgeslagen

Kluizen en brandkasten

Kluizen en brandkasten zijn nog steeds de meest ideale inbraakveilige opslagplaats indien U thuis of op kantoor waardevolle zaken dient te bewaren. Bijvoorbeeld contant geld, juwelen, waardepapieren, belangrijke eigendomsdocumenten, etc.

Een kluis kan veel emotionele schade voorkomen. Vaak is de emotionele zaken veel belangrijker. Een nieuwe iPad heb je morgen al terug in huis als je dat wenst.

Meer informatie over kluizen en brandkasten.

Belgische websites :
-
www.kluizensite.be
-
www.chubbsafes-kluizen.be
-
Kuizen en brandkasten webshop van de firma Security Tools

Key Security Box - Sleutel afstortkluizen

Voor het veilig afstorten van sleutels of sleutelbadges bij garages, verhuurbedrijven, hotels, B&B, enz.

U bent ze zeker al eens tegengekomen als u in een hotel of B&B overnacht. Maar er zijn nog heel veel mogelijke toepassingen, waar het simpelweg droppen van een sleutel in een standaard briievenbus een veiligheidsrisico is.

Wapenberging - Wapenkluizen - Wapenkasten

        
Het opslaan van vergunningsplichtige wapens is aan strikte veiligheidsregels en wetten onderworpen. Elke wapenbezitter heeft niet alleen een wettelijke verantwoordelijkheid, maar ook een morele verantwoordelijkheid voor de wapens die hij bezit.

Meer informatie over wapenkluizen en wapenkasten voor een veilige en inbraakveilige wapenberging

Veiligheidsdeuren - Gepantserde deuren

De installatie van een echte (bij voorkeur stalen) veiligheidsdeur is op het vlak van de beveiliging van appartementen absoluut een meerwaarde. Als u er het budget voor hebt, dan is dat het beste advies dat we u kunnen geven.

Is de plaatsing van een gecertificeerde deur een beetje boven uw budget of woont u in een huurappartement, dan kan u op deze pagina wat tips vinden op uw bestaande deur wat meer inbraakveilig te maken.

Modulaire inbraakwerende gepantserde ruimtes

Voor de veilige inbraakwerende berging van waardevolle voorwerpen in bedrijven. Biedt veel meer plaats dan een klassieke kluis of inbraakwerende archiefkasten en kan bij een verhuis worden gedemonteerd.

Voor meer informatie over modulaire inbraakwerende modulaire opslag, kan u terecht op de
[Kluiskamers - Modulaire inbraakwerende ruimtes]-pagina.

Dergelijke ruimtes kunnen ook gebruikt worden als
Panic Room.

Allerlei - Aanverwante producten

veiligheidsspiegels, of ook wel anti-diefstal-spiegels genoemd.

Meer informatie over veiligheidsspiegels

Kogelwerende materialen

Omwille van het huidig terreur-klimaat wordt er minimaal informatie verspreid over deze materialen. Het is duidelijk dat deze materialen op zichzelf ook (mis)gebruikt kunnen worden als een soort wapen of tegen de ordediensten. Klanten, aannemers, studieburelen,  openbare besturen , enz. die meer informatie nodig hebben kunnen zich per mail richten aan [email protected] .

 

Op vragen van particulieren  zonder een duidelijke motivatie en dan nog bijvoorbeeld afkomstig van een Email adres van het type [email protected] wordt niet geantwoord.

Mistgeneratoren

Een mistgenerator vult bij gedetecteerd inbraak een ruimte met een ondoorzichtige rook, zodat inbrekers hun poging moeten staken.

Meer informatie over
mistgeneratoren

Doorgeefsystemen - Doorgeeflades - Geldkommen - Balieramen

Om bedienden achter een loket of balie te beschermen bij het doorgeven van documenten of pakjes bij banken, benzinestations, tolhuisjes, ambassades , luchthavens, enz., kan u een doorgeefsysteem plaatsen. Deze zijn verkrijgbaar met vandaalwerende eigenschappen tot zwaar kogelwerende eigenschappen. Er zijn versies verkrijgbaar voor binnengebruik: vaste doorgeefkommen, bewegende schuiflades en pendellades, en systemen voor buitengebruik zoals gevellade. Voor het doorgeven van grotere voorwerpen zoals geldkoffers of materiaal zijn er doorgeefsassen en materiaalsluiten beschikbaar.

Toonaangevende merken:
- www.wurster.be

- www.st-SITEC.be

 

ADVERTENTIE

DOM sleutels - bijbestellen DOM sleutels

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponserd door www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP - Wurster-online.be

Copyright © 2018 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer

Nood en gevarenfunctie slotcilinder
DOM sleutels - bijbestellen DOM sleutels

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman! - Disclaimer

Gesponserd door www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP