www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,

overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.

Email

Panic Rooms
veiligheid in geval van een homejacking of andere bedreiging

ADVERTENTIE

Een Panic Room, een veilige vluchtruimte in geval van zware calimiteiten zoals home-jacking, aanslagen, enz. , in afwachting van de komst van de hulpdiensten.

Gepantserde inbraakwerende en kogelwerende Panic Rooms

Overgewaaid uit de Verenigde Staten worden er steeds meer Panic Rooms geïnstalleerd in België. Vaak uiteraard in villa's voor mensen die "financieel bemiddeld" zijn, maar we zien toch een zekere evolutie. In bepaalde gevallen wordt een safe-room opgelegd door een verzekeringsmaatschappij of wordt het verplicht door de instanties waarvoor deze mensen werken. Een Safe Room kan inderdaad in nood het ultieme redmiddel zijn.

Deze Panic Rooms kwamen recent weer in de media door de verhoogde terreurdreiging.

Moet iedereen dan een Panic Room laten installeren?
Uiteraard niet, enkel diegenen die eventueel een sterk verhoogd risico lopen op een home-jacking of reële dreiging met bijvoorbeeld vuurwapens. 

De kostprijs van een kogelwerende Panic Room loopt uiteraard als snel op tot meer dan 10.000 Euro tot 100.000 Euro. Voor een fractie van dit bedrag kan u al aardig wat investeren in betere sloten of een veiligheidsdeur.

Een Panic Room is natuurlijk maar efficiënt als je op tijd bij een reële dreiging er naar toe kan vluchten. Dat is ook vaak niet zo evident. Het vereist een alertheid, permanente waakzaamheid en eventueel elektronische waarschuwingsystemen. zoals buitenperimeterbewaking  

In villabouw zien we daarom vaak dat er als alternatief wordt overgegaan tot compartimentering van bijvoorbeeld het slaapgedeelte. Door een kogelwerende, al dan niet beglaasde deur te plaatsen tussen het woon en het slaapgedeelte, voorkom je dat een overvaller plots naast je bed staat. Uiteraard moet deze deur gesloten worden of moet er een automatisch systeem worden voorzien dat deze deur sluit bij gevaar. Uiteraard kan bijvoorbeeld een volledige slaapkamer worden omgebouwd tot Panic Room. De wanden worden aangepast, er wordt een kogelwerende slaapkamerdeur geplaatst en de eventuele beglazing in de ramen wordt aangepast.

Panic Rooms kunnen uitgevoerd worden op maat, maar kunnen ook geleverd worden in een bouwpakket.  Uiteraard is het handig als een Safe Room kan geplaatst worden in de ruwbouwfase van een woning, maar het kan ook achteraf.

Een Panic Room moet voorzien worden van de nodige communicatiemiddelen voor contact met de hulpdiensten. Vaak wordt er er ook een monitoring-systeem geplaatst om eventuele camerabeelden van in de woning te kunnen bekijken. Optioneel wordt ook een ventilatiesysteem toegevoegd.

De engineering en de plaatsing va een Panic Room is specialistenwerk. Optioneel kan een Panic Room ook brandwerend worden uitgevoerd.
Voor meer informatie rond dit thema : www.security-tools.be

ADVERTENTIE

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponserd door www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP - Wurster-online.be

Copyright © 2018 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer

DE RAAT kluizen en brandkasten catalogus 2016 Kluis DE RAAT

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman! - Disclaimer

Gesponserd door www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP