www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,  overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.
Voorkom ook als individu inbraken en andere calamiteiten door eenvoudige maatregelen.

ADVERTENTIE

DOM ix Twinstar veiligheidsslot SKG3

Mistgeneratoren

Mistgeneratoren als techno-preventieve maatregel tegen inbraak en diefstallen

 

Een mistgenerator vult bij alarm een ruimte met een dikke, ondoorzichtige mist. Een inbreker ziet op dat moment letterlijk niets meer en kan enkel zijn inbraak afblazen en met lege handen vluchten.


Een mistgenerator is dan ook uitermate geschikt voor de beveiligng van waardevolle voorwerpen en stocks in showrooms of opslagmagazijnen.

 

Een goede mistgenerator zorgt er voor dat het zicht beperkt wordt tot maximaal 30 centimeter. De capaciteit van de geplaatste mistgenerator(s) moet(en) dan ook aangepast zijn aan de te beveiligen oppervlakte.

 

Als U mistgeneratoren aanbrengt, is het belangrijk om dit duidelijk te vermelden aan de buitenzijde van uw handelspand of bedrijf. Het zal potentiële ramkrakers afschrikken maar ook om een eventueel opgeroepen brandweer te verwittigen dat de rook werd veroorzaakt door een mistgenerator en niet door een effectieve brand. Zo voorkom U onnodige waterschade.

 

Een mistgenerator mag uiteraard de te beveiligen goederen niet beschadigen en de gegenereerde mist mag ook niet schadelijk zijn voor personen.

 

 

Mistgeneratoren bij overval ?

 

Iedereen die betrokken is in beveiliging van goederen zal beamen dat een mistgenerator een zeer efficiënte aanvulling is op een inbraakdetectie. Echter het gebruik van een mistgenerator bij een gewapende overval is een onderwerp waarover beveiligingsdeskundigen het nogal eens oneens zijn. 

De meerderheid, inclusief de auteur van deze website, is van mening dat men zeer voorzichtig moet zijn bij gebruik in gewapende overval-sitiuaties. De dader kan op dat  moment, ingegeven door angst of zelfbehoud, heel wispelturig reageren.

 

Stel U voor dat een met een AK47 Kalashnikov automatisch aanvalsgeweer gewapende overvaller in een kleine ruimte, omdat hij schrikt van de mistgenerator of hij zich bedreigd voelt, enkele seconden de trekker overhaalt.  Een standaard magazijncapaciteit  van een dergelijk  vuurwapen bedraagt 30 patronen welk geledigd wordt in iets minder dan 4 seconden. De gevolgen voor personeel en klanten kunnen hierdoor zeer groot zijn.

De meeste preventie-adviseurs en beveiligspecialisten hanteren het RAAK-principe bij een   gewapende overval. Raak staat voor rustig blijven, aanvaarden, afgeven en kijken.

Bovendien adviseren bijvoorbeeld security managers van financiële instellingen zoals banken om juridische redenen aan hun personeel om nooit klanten in gevaar te brengen bij een gewapende overval.

 

Er bestaat helaas geen wetgeving over het gebruik van mistgeneratoren als preventieve maatregel tegen gewapende overval, ramkraak en inbraak. Laat U daarom informeren door een beveiligingsbedrijf met kennis en ervaring ter zake en koop niet zomaar dergelijke beveiligingsproducten op internet.

 

 

Meer Info

ADVERTENTIE

Rookmelders zijn vanaf 1 januari 2020 verplicht in alle woningen in Vlaanderen om wettelijk conform te zijn.

Helaas eisen woningbranden nog steeds elk jaar tientallen onnodige mensenlevens. Daarom vinden we de verplichting voor het plaatsen van rookmelders een goede maatregel.  Vooral rook maakt de meeste slachtoffers bij woningbranden omdat we in onze slaap niets ruiken. Rookt verstikt en verspreidt zich razendsnel. door de woningen. Bovendien zijn woningen steeds beter en beter geïsoleerd
 
Rookmelders zijn een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de effectieve gevaren van brand. Daarom verplicht de Vlaamse overheid de aanwezigheid van rookmelders in alle woningen in Vlaanderen, niet alleen in huurwoningen of in nieuwbouw, maar in alle woningen. De overheid verplicht minstens één rookmelder per bewoonde verdieping.

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponsord door Security-tools.be  &  Veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP

Copyright © 2019 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer