www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,  overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.
Voorkom ook als individu inbraken en andere calamiteiten door eenvoudige maatregelen.

ADVERTENTIE

Kipramen en inbraak

Elke inbraakpreventie-adviseur van de politiediensten of slotenmaker met ervaring zal het u zeggen ; "Laat draai-kipramen nooit open staan als u van huis gaat".

Je kan wel wat inbraakwerende maatregelen nemen om een kipraam wat meer inbraakwerend te maken, maar dat is maar wat het is. Omdat je bij de kipstand een handige ruimte creëert waar een inbreker een kleine koevoet of een houten balk kan tussen steken, is een inbraak veel gemakkelijker dan bij een klassiek gesloten raam.

Wil je openstaande  draai-kipramen echt goed beveiligen, dan die je dat met een barriërestang.

Maar nogmaals, het meest veilige, en we kunnen het niet genoeg benadrukken, is om kipramen gewoon op slot te doen als je niet thuis bent.

De slotenmakers die aan ons verbonden zijn, zullen altijd alvorens een slot uit te boren, even rondkijken of er aan de woning geen kipramen open staan. In de standaarduitrusting in de interventiewagens zit zelfs een apparaatje (we gaan niet in detail treden om geen inbrekers op te leiden) om gemakkelijk kipramen te openen. Menig klant staat dan altijd versteld. Meer dan een minuut hebben we niet nodig.

Ook verzekeringsmaatschappijen zullen altijd er van uit gaan dat kipramen afgesloten zijn bij het verlaten van de woning. Dicht dus en op slot. Een raam op kipstand wordt als een open raam beschouwd, met alle gevolgen vandien.

Voorbeeld barriièrestang die de opening van het raam mechanisch beperkt. Uiteraard moet deze barrièrestang goed verankerd zitten in het metselwerk. Vastzetten met een paar houtvijsjes is zinloos. Het nadeel van dergelijke barièrrestang, is dat dat je het raam wel op kipstand kan openen, maar beperkt in de normale draai-opening, of je moet ze demonteren.

Omdat bij bovenvermeld raam al meermaals werd ingebroken omdat de woning wat afgelegen ligt, ziet u dat er bovenaan het raam ook nog en zeer robuuste raamvergrendeling ABUS FTS96 werd geplaatst. (weerstaat 1.000kg drukkracht)

Er zijn 2 gangbare raam-bijzetsloten voor beveiliging van de kipstand. Natuurlijk heven ze een hogere beveiligingsgraad dan geen extra slot, maar onthoudt onze stelling dat gesloten ramen bij afwezigheid de norm zou moeten zijn. Als u wil verluchten tijdens uw afwezigheid, dan bestaan er bijvoorbeeld roosters die zowel op het raam bij plaatsing kan geplaatst worden of bovenaan de beglazing. De Begische fabrikant Renson is hier heel erg gespecialiseerd in.

Dit zijn de 2 raam-bijzetsloten:

BURG WACHTER BlockSafe BS 2

Burg Wachter BLOCKsafe BS2 - Massieve deurbeveiliging

  • Massieve schoot uit staal
  • Robuust

ABUS 3030 raambeveiliging

ABUS 3030

 

  • Twee massieve vierkante stiften
  • Draaibare sluitkast
  • In gesloten toestand zijn alle schroeven bedekt en daardoor ontoegankelijk voor inbrekersgereedschap
  • Incl. twee sleutels
  • Eenvoudige montage
  • Varianten:
    Kleuren: bruin, wit

ADVERTENTIE

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponsord door Security-tools.be  &  Veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP

Copyright © 2019 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer