www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,

overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.

Bouwkundige maatregelen tegen inbraak en diefstal voor woningen en appartementen

ADVERTENTIE


Preventieve bouwkundige inbraakbeveiliging en inbraakpreventie.

Maatregelen betreffende inbraakbeveiliging tegen inbrekers en diefstal voor particuliere woningen en appartementen.

Maak uw woning of appartement inbraakveilig!

Zichtbaarheid van de voordeur en identificatie van de aanbeller.

Zoals vermeld bij de organisatorische maatregelen tegen diefstal en inbraak, is een goede zichtbaarheid van uw voordeur van op de openbare weg belangrijk om sociale controle mogelijk te maken.  

Ook een goede identificatie van de persoon die aanbelt, is belangrijk. Volgende maatregelen zijn interessant om te overwegen:

Verlichting van de voordeur

 

Indien uw voordeur niet goed verlicht is vanop de openbare weg, kan U best bijkomende  (veiligheid)verlichting plaatsen aan uw voordeur, eventueel voorzien van een bewegingsdetector. Er zijn tientallen verlichtingsarmaturen verkrijgbaar, van klassieke tot designmodellen, van halogeen tot spaarzame LED-verlichting.

Identificatie van de aanbeller

Zorg er voor dat U goed kan inschatten wie bij u aanbelt. Volgende maatregelen zijn hiervoor interessant.

 

Voordeur met zijlicht

Plaats een voordeur met een glazen paneel of een glazen zijlicht. U kunt dan steeds visueel goed inschatten wie er voor de deur staat. Uiteraard moet de beglazing de nodige inbraakweerstand hebben.

Deurspion

 

Plaats een judas-oog (deurspion) in een volle deur. Door deze deurspion hebt u onder een grote hoek zicht op wie er voor uw deur staat.

 

Er bestaan ook elektronische varianten van een klassieke optische deurspion, de elektronische deurspion Deze beschikken over een mini-camera en een LCD-scherm.

Klassieke deurspion

Elektronische deurspion

Parlofoon/Videofoon

 

Het plaatsen van een parlofoon, of beter nog een videofoon, waarop U de aanbeller op afstand kan bekijken. Het voordeel van een videofoon met beeld is dat U als de persoon die bij u aanbelt u niet bevalt, u net kan doen of u niet thuis bent.

Deurketting

Plaats een kierstandhouder of een deurketting.

 

Een kierstandhouder is een opbouwgrendel waarmee U de deur op een kleine kier kan openen om contact met de aanbeller te hebben zonder dat deze fysiek geweld kan gebruiken.

 

Een veiligheidsdeurketting heeft dezelfde functie.

 

Een kierstandhouder of veiligheidsketting heeft niet dezelfde inbraakwerende eigenschappen als een degelijk slot, maar het vormt wanneer dit goed gemonteerd is, een eerste barrière om verrassingen zoveel mogelijk uit te sluiten.

Kierstandhouder

Sloten, bijzetsloten en deurbalken en andere maatregelen voor beveiliging van deuren en ramen

Ontegensprekelijk zijn de plaatsing van degelijke sloten en beslag de meest efficiënte bouwkundige preventieve maatregel die u kunt nemen. Meer dan 80% van alle inbraken gebeurt door Het forceren van een voor deur of achterdeur met eenvoudig gereedschap zoals een schroevendraaier of een kleine koevoet.

Plaatsen van een veiligheidslot

 

Meer informatie over veiligheidssloten kan U vinden op de

[Veiligheidssloten]-pagina

Plaatsen van veiligheid bijzetslot

Als extra beveiliging van een deur kan U één of  twee bijzetsloten toevoegen. U kunt kiezen voor een insteekslot of een opbouwslot.

Eén hoofdslot en twee bijzetsloten geven een hogere inbraakweerstand dan een vergelijkbare driepuntsluiting, de inbreker moet immers 3 cilinders aanvallen.

 

Meer informatie over veiligheidsloten kan U vinden op de

[Veiligheidsloten]-pagina

Plaatsen van een deurbalk als bijzetslot

Een deurbalk is een opleg-bijzetslot dat aan de binnenzijde van

een deurblad wordt gemonteerd. Een horizontale deurbalk sluit met behulp van 2 grendels. De sluitplaten van de 2 grendels dienen uiteraard stevig in de muur te worden verankerd. Deurbalken worden voornamelijk toegepast op appartementsdeuren indien men niet wil investeren in een duurdere veiligheidsdeur.

Plaatsen van bijzetsloten op ramen

Voor opendraaiende of kipramen zijn specifieke bijzetsloten verkrijgbaar.

 

Een bijkomende goede maatregel is de raamkrukken te vervangen door raamkrukken met een slotje. Dit voorkomt het openduwen van de hendel door de zogenoemde “gaatjesboorder-techniek” waarbij men door een gaatje te boren door het schrijnwerk met een staafje de raamkruk kan manipuleren en het raam zo te openen.

Plaatsen van een veiligheids-mazoutstop

op de vulleiding van de mazouttank.  Het gebeurt meer en meer dat stookolie 'verdwijnt' omwille van de dure stookolieprijzen. Mazoutdieven maken dan gebruik van een professionele tankwagen, zodat het lijkt alsof er mazout wordt geleverd.  De modus operandi is heel simpel omdat de meeste tanks enkel afgesloten zijn met een klassieke draaidop.

Veiligheidsbeslag

Langschild beslag

met kerntrekbeveiliging

Dieckmann

Cilinderrozet

met kerntrekbeveiliging

Een veiligheidsbeslag beschermt de cilinder tegen afbreken en uitdrukken, de zogenoemde “Bulgaarse methode”.  Veiligheidsbeslag wordt op het deurblad gemonteerd met behulp van schroeven die van binnen uit dwars door het deurblad gaan. Aan de buitenzijde zijn geen schroeven zichtbaar.  Elke cilinder die meer dan 3mm uit het beslag steekt, kan gemakkelijk worden afgebroken.

Er bestaat veiligheidbeslag zonder en veiligheidbeslag met een extra bescherming van de cilinder tegen uitboren en uittrekken van de cilinderrotor. Deze beveiliging noemt men “kerntrekbeveiliging”

Fout

cilinder steekt uit

Fout

cilinder steekt extreem ver uit

Goed

Veiligheidsrozet

Goed

Langschildbeslag

Meer informatie over inbraakveilig veiligheidsbeslag kan U vinden op de [Veiligheidsbeslag]-pagina.

Veiligheidscilinders (soms ook verkeerdelijk veiligheidsslot genoemd)

Veiligheidscilinders met eigendomscertificaat beschermen U tegen het ongeoorloofd dupliceren van uw sleutels. Om een sleutel te laten bijmaken moet U immers beschikken over het eigendomscertificaat. 

Bovendien beschermt de constructie van een degelijke veiligheidscilinder tegen inbraakmethodes zoals lockpicking (openen van cilinders met lockpicking-gereedschap) en de   klopsleutel-techniek.

Meer informatie over veiligheidscilinders kan U vinden op de [Veiligheidscilinders]-pagina

Veiligheidsdeuren - Gepantserde deuren

Veiligheidsdeuren met een verhoogde inbraakweerstand zijn beschikbaar in zeer uiteenlopende uitvoeringen, van eenvoudige industriële look tot deuren met een bijzonder design. Een eerste categorie bestaat uit met aluminium of staalplaat versterkte houten deuren. De tweede categorie is opgebouwd uit staal, met eventueel een houten afwerkingspaneel.

Naast het deurblad van een veiligheidsdeur moet U ook de nodige aandacht hebben voor de deurkader. Een goede veiligheidsdeur is voorzien van een stalen deurkader in 2 tot 3mm geplooid staal.

 

Een veiligheidsdeur is steeds uitgerust met meerpuntsloten of combinaties van meerdere sloten, voorzien van dievenklauwen tegen uitlichting uit de scharnieren en meestal een deurspion.

 

Meer informatie over veiligheidsdeuren voor appartementen kan U vinden op de [Veiligheidsdeuren voor appartementen]-pagina

 

ADVERTENTIE

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponserd door www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP - Wurster-online.be

Copyright © 2018 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman! - Disclaimer

Gesponserd door www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP