www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,  overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.
Voorkom ook als individu inbraken en andere calamiteiten door eenvoudige maatregelen.

CEO Fraude | Social Engineering

Postfraude
Factuurvervalsing

Postfraude - Vervalsen van rekeningnummers

 

 

Meer en meer worden vooral ondernemers slachtoffer van postfraude. Daarbij stelen oplichters facturen en vervalsen of passen het rekeningnummer aan. Vervolgens sturen ze deze aangepaste facturen door naar de klanten. Veel slachtoffers merken de vervalsing niet en betalen, niet op de rekening van de klant, maar op de het aangepaste rekeningnummer van de oplichters.

 

Modus operandi postfraude

 

Oplichters stelen brieven met facturen uit postbussen die langs de openbare weg staan. Vaak in industrieparken. Na een observatie weten ze welke bedrijven op geregelde tijdstippen hun facturen posten.

 

Ze stelen de facturen en passen het rekeningnummer aan. Soms gebeurt dit door het volledige document op hoge resolutie in te scannen, aan te passen en terug af te drukken of soms wordt er gebruik gemaakt van een klein etiket waar bijvoorbeeld staat dat het rekeningnummer is aangepast.

Vaak voorkomende tekst : “Let op.  Ons bankrekeningnummer is gewijzigd’

 

Vervolgens wordt de brief met de factuur terug netjes op de post gedaan.

 

De klant verwacht dus een factuur voor geleverde goederen of diensten en wanneer die factuur eenmaal in de brievenbus valt, aarzelt hij niet om het verschuldigde bedrag te betalen. Wat hij natuurlijk niet weet, is dat de factuur door oplichters is aangepast.

 

 

Belangrijke preventietips:

 

  • Kijk goed op de post-brievenbussen naar het tijdstip van de laatste ophaling. Zorg er dan ook voor dat je facturen niet een hele nacht onbewaakt in zo’n brievenbus blijven zitten.
  • Wees attent voor plots veranderende bankrekeningnummers. Aarzel niet om een leverancier hierover even te contacteren.
  • Wees attent voor enveloppen die lijken al eens geopend te zijn. Vaak aan de zijkant.
  • Vergelijk de factuurdatum met de datum wanneer je de factuur werkelijk krijgt toegezonden. Als dat langer is dan enkele dagen, dan is dat verdacht, want de meeste bedrijven posten hun uitgaande facturen onmiddellijk na het aanmaken van deze facturen.


ADVERTENTIE

Rookmelders zijn vanaf 1 januari 2020 verplicht in alle woningen in Vlaanderen om wettelijk conform te zijn.

Helaas eisen woningbranden nog steeds elk jaar tientallen onnodige mensenlevens. Daarom vinden we de verplichting voor het plaatsen van rookmelders een goede maatregel.  Vooral rook maakt de meeste slachtoffers bij woningbranden omdat we in onze slaap niets ruiken. Rookt verstikt en verspreidt zich razendsnel. door de woningen. Bovendien zijn woningen steeds beter en beter geïsoleerd
 
Rookmelders zijn een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de effectieve gevaren van brand. Daarom verplicht de Vlaamse overheid de aanwezigheid van rookmelders in alle woningen in Vlaanderen, niet alleen in huurwoningen of in nieuwbouw, maar in alle woningen. De overheid verplicht minstens één rookmelder per bewoonde verdieping.

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponsord door Security-tools.be  &  Veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP

Copyright © 2019 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer

CEO Fraude | Social Engineering
Veiligheidscilinder Veiligheidscilinder DOM Diamant Veiligheidscilinder DOM ix6SR Website Veiligheidscilinders.be
Doorgeeflade SITEC P7020
Doorgeeflade Pendellade SITEC P7010
SITEC doorgeeflades