www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,  overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.
Voorkom ook als individu inbraken en andere calamiteiten door eenvoudige maatregelen.

ADVERTENTIE

Elektrische sloten
Motorsloten - Solenoidesloten - Magneetsloten - Valschootsloten - Elektromagnetische grendels

Elektrische sloten - Elektromechanische sloten

 

Elektrische sloten kunnen we indelen in volgende categorieën:


  • Elektrische deuropeners (Elektrische sluitplaat )

  • Krukgestuurde of solenoïde-sloten

  • Motorsloten

  • Pensloten

  • Valschootsloten voor high-risk toepassingen

  • Deurmagneten

Bij de selectie van een elektrische sluitplaat of elektrisch slot, dient U rekening te houden met een aantal eisen, mogelijkheden, normen en deurmaterialen. Verder kan U een slot inbouwen (insteekslot) of in opbouw toepassen.  Belangrijke keuze is ook het werkingsprincipe van het slot: ruststroom (Fail Safe) of arbeidsstroom Fail Secure). 
Bij het gebruik van elektrische sloten als vluchtdeurslot moeten ze voldoen aan de Europese norm EN179 of EN1125. Ook het gewenste beveiligingsniveau (de inbraakweerstand) is belangrijk bij de keuze.

Elektrische sluitplaten

 

Met een elektrische sluitplaat of deuropener kan je een deur op afstand openen. Door middel van een kantelmechanisme wordt de dagschoot van een mechanisch slot vrijgegeven. Bij arbeidsstroom gebeurt dit door een continue elektrische spanning of een puls te geven. Bij ruststroom gebeurt de ontgrendeling door de spanning te onderbreken.

 

Meer informatie over elektrische sluitplaten: Klik Hier

Valschootsloten (elektromechanische grendels)
voor “high-risk” toepassingen

 

Valschootsloten met een sluitkracht van  2500 kg zijn niet alleen de juiste keuze voor professionele beveiligingtoepassingen zoals veiligheidsdeuren van banken, wisselkantoren, juweliers, politiediensten en gevangenissen, maar ook voor veiligheidsdeuren voor particulier gebruik zoals bijvoorbeeld voor gemeenschappelijke inbraakwerende beglaasde veiligheid-inkomdeuren van appartementsgebouwen.

 

Meer informatie over valschootsloten: Klik Hier

Krukgestuurde of solenoïde sloten

 

Solenoïde worden vaak toegepast voor éénzijdige toegangscontrole. Ze hebben een gestuurde krukbesturing aan de buitenzijde van de deur en een mechanische krukbediening aan de binnenkant. Daardoor kunnen ze goed worden geïntegreerd  met toegangscontrolesystemen, maar blijft de vrije uitgang (paniekfunctie) steeds mogelijk. Een solenoide-slot is goedkoper dan een motorslot. Een solenoideslot kan als arbeidsstroom of als ruststroomslot worden geleverd.  Er zijn ook solenoidesloten beschikbaar met dubbelzijdige mogelijkheid voor toegangscontrole.

 

Meer informatie over solenoïdesloten: Klik Hier

Motorsloten

 

Elektromechanische gemotoriseerde deursloten kunnen via een toegangscontrole systeem of een drukknop elektrisch worden ontgrendeld. De nachtschoot wordt ingetrokken door een elektromotor. Na het openen en sluiten van de deur, vergrendelt het motorslot met de dag en de nachtschoot.

 

Meer informatie over elektrische motorsloten : Klik Hier

ADVERTENTIE

Rookmelders zijn vanaf 1 januari 2020 verplicht in alle woningen in Vlaanderen om wettelijk conform te zijn.

Helaas eisen woningbranden nog steeds elk jaar tientallen onnodige mensenlevens. Daarom vinden we de verplichting voor het plaatsen van rookmelders een goede maatregel.  Vooral rook maakt de meeste slachtoffers bij woningbranden omdat we in onze slaap niets ruiken. Rookt verstikt en verspreidt zich razendsnel. door de woningen. Bovendien zijn woningen steeds beter en beter geïsoleerd
 
Rookmelders zijn een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de effectieve gevaren van brand. Daarom verplicht de Vlaamse overheid de aanwezigheid van rookmelders in alle woningen in Vlaanderen, niet alleen in huurwoningen of in nieuwbouw, maar in alle woningen. De overheid verplicht minstens één rookmelder per bewoonde verdieping.

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponsord door Security-tools.be  &  Veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP

Copyright © 2019 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer