www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,  overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.
Voorkom ook als individu inbraken en andere calamiteiten door eenvoudige maatregelen.

ADVERTENTIE

Elektrische deurmagneten - magneetsloten
Elektromagnetische sloten voor deuren

Deurmagneten

Deurmagneten (ook wel magneetsloten genoemd) gebruiken magnetisme om een deur te sluiten.


Als de voedingspanning wegval , valt het magnetisme weg en opent het magneetslot. Een deurmagneet is bijgevolg steeds “Fail Safe”.

 

Een deurmagneet bestaat uit 2 componenten: een behuizing met de magneet zelf die op een voedingspanning dient te worden aangesloten en de tegenplaat (ook wel ankerplaat genoemd). Als de magneet bekrachtigd wordt , trekt het de ankerplaat aan, waardoor deze magnetisch “plakt” tegen de magneet.

 

Deurmagneten kunnen zowel op naar binnen als naar buiten draaiende deuren wordengemonteerd. Bij naar binnendraaiende deuren hebt U extra montagebeugels nodig.(LZ of Z-montagebeugels).

 

De meest magneetsloten zijn verkrijgbaar met een signalisatiecontact dat aangeeft of de magneet zijn tegenplaat vasthoudt. (= deur vast )

 

De houdkracht van deurmagneten wordt uitgedrukt in kg of N. ( 1 kg = 10 N ).

Courant zijn deurmagneten met een houdkracht van 250 tot 600 kg.

 

Een deurmagneet van het type “Shearlock” bestaat uit een magneet met positioneringsnokken en een verend opgehangen ankerplaat met gaten waarin de positioneringsnokken van de magneet passen. Bij bekrachtiging van de Shearlock-magneet wordt de ankerplaat enkele millimeters aangetrokken en schuiven de positioneringsnokken in de voorziene gaten in de ankerplaat. Een Sherlock geeft hierdoor een dubbele sluiting , enerzijds door de magneetkracht, anderzijds door de nok-gat-verbinding.

 Deurgreepmagneten

 Openhoud-magneten

Een aparte categorie binnen de deurmagneten zijn de

openhoudmagneten.

Openhoudmagneten zijn gemaakt om onder normale omstandigheden een deur open te houden en normale passage mogelijk te maken. Bij brand of bij gewenste sluiting van de deur wordt de deuropenhoudmagneet spanningsloos gezet en sluit de deur met behulp van de kracht van een deurdranger.  Het sluiten van de  deur kan dus gecontroleerd gebeuren door een brandalarmcentrale bij brand. Zoals bij alle magneten, zijn ook openhoudmagneten bij spanningsonderbreking “Fail Safe” (ruststroom)

ADVERTENTIE

Rookmelders zijn vanaf 1 januari 2020 verplicht in alle woningen in Vlaanderen om wettelijk conform te zijn.

Helaas eisen woningbranden nog steeds elk jaar tientallen onnodige mensenlevens. Daarom vinden we de verplichting voor het plaatsen van rookmelders een goede maatregel.  Vooral rook maakt de meeste slachtoffers bij woningbranden omdat we in onze slaap niets ruiken. Rookt verstikt en verspreidt zich razendsnel. door de woningen. Bovendien zijn woningen steeds beter en beter geïsoleerd
 
Rookmelders zijn een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de effectieve gevaren van brand. Daarom verplicht de Vlaamse overheid de aanwezigheid van rookmelders in alle woningen in Vlaanderen, niet alleen in huurwoningen of in nieuwbouw, maar in alle woningen. De overheid verplicht minstens één rookmelder per bewoonde verdieping.

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponsord door Security-tools.be  &  Veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP

Copyright © 2019 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer