www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,

overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.

Veiligheidsdeuren - Gepantserde deuren

Het blinderen of beveiliging van een gewone deur?
Zinvol of niet?

ADVERTENTIE

Een veiligheidsdeur laten plaatsen of een bestaande deur beter beveiligen?

Dit is één van de meest gestelde vragen indien mensen geconfronteerd worden met een inbraak. Uiteraard is de beste oplossing het plaatsen van een op een stalen body en stalen deurlijst gebaseerde veiligheidsdeur. Daar bestaat geen enkele twijfel over, maar dit moet uiteraard voor de klant ook financieel haalbaar zijn.

Een huurder zal natuurlijk ook niet snel een uitgave doen van 2.000€ tot 3.000€ voor een veiligheidsdeur als de huisbaas niet tussenkomt.

Als een nieuwe veiligheidsdeur te duur blijkt, is het dan zinvol om een bestaande appartementsdeur of een toegangsdeur van een woning te  beter te beveiligen?

Behalve wanneer uw appartementdeur een zeer lichte deur is met een zogenoemde honingraat-structuur die je zo met je schouder uit elkaar duwt, is het altijd zinvol om te beveiligen. 

Je koopt hiermee tijd en dat is u wat een doorsnee inbreker niet heeft, tijd. Hij is altijd gehaasd om niet betrapt te worden.

Plaats een veiligheidscilinder met eigendomscertificaat.

Het is interessant om een veiligheidscilinder met SKG** of SKG*** keuring te kiezen, maar kies in ieder geval een cilinder waarvan de sleutels enkel kunnen worden bijgemaakt aan de hand van een eigendomscertificaat. Dus niet enkel op sleutelnummer.  Alleen met een dergelijk eigendomscertificaat bent U er zeker van dat geen onbevoegden een sleutel laten bijmaken, ook niet op buitenlandse websites.

Niets is zo vervelend als een inbraak met valse sleutels. Er zijn dan in principe geen "inbraaksporen".

Meer informatie over veiligheidscilinders kan U vinden op
www.veiligheidscilinders.be

Een cilinder, of het nu een veiligheidscilinder is of een gewone cilinder, mag nooit meer dan 2 à 3mm uit het deurblad of beslag uitsteken. Want dan is hij een gemakkelijke prooi voor de zogenoemde 'Bulgaarse" inbraakmethode, het afbreken van de cilinder met een zware tang of aangepast werktuig.

Verhoog het aantal sluitpunten.

Plaats of laat een driepuntsluiting als uw deur voorzien is van een enkel slot of plaats één of twee bijzetsloten.

Een meerpuntsluiting kan u bedienen met 1 sleutel. Indien U bijzetsloten bijplaatst of laat bijplaatsen dan moet U uiteraard elk slot apart openen, maar dit kan desgewenst met dezelde sleutel door gebruik te maken van gelijksluitende cilinders.

Puur inbraak-technisch zijn 2 goede bijzetsloten veiliger dan één meerpuntsluiting omdat de inbreker ook 3 cilinders moet "aanvallen". Een meerpuntsluiting is natuurlijk handiger in gebruik. Aparte bijzetsloten kan ook een afschrikkend effect hebben omdat de inbreker aan de buitenzijde van de deur natuurlijk onmiddellijk ziet dat er meerdere sloten werden geplaatst. Een driepuntsluiting zie je visueel natuurlijk niet aan de buitenzijde.

Het is belangrijk dat de slot-tegenplaten robuust worden uitgevoerd en degelijk verankerd in het deurkader. Een slot is maar zo sterk als de zwakste schakel.

Plaats veiligheidsbeslag, bij voorkeur met kerntrekbeveiliging.

Veiligheidsbeslag beschermt de cilinder tegen afbreken. Indien er wordt geopteerd voor veiligheidsbesag met kerntrekbeveiliging, dan beschermt een dolf-draaiend plaatje de cilinder ook nog tegen het uittrekken van de cilinderkern.

Veiligheidsbeslag kan nooit aan de buitezijde (= agressiezijde) worden los geschroefd.

Veiligheidsbeslag is beschikbaar als veiligheidsschild met krukken of greep/kruk en als veiligheidsrozet.

Een inbreker herkent een veiligheidsbeslag uiteraard onmiddellijk. Meestal is dit voldoende om een ander slachtoffer te kiezen.

ADVERTENTIE

Koop uw raambeveiliging rechtstreeks in de ABUS webshop

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Disclaimer  -  Gesponsord door www.security-tools.be & www.veiligheidscilinders.be & www.wurster.be
Webshop kluizen en brandkasten - www.st-raambeveiliging.be - DOM-sleutelduplicatie - Wurster-online.be

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

www.techno-preventie.be

1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Email
Veiligheidsdeuren - Gepantserde deuren
Veiligheidsslot DOM Diamant - SKG*** - De ultieme veiligheidscilinder
Veiligheidsdeuren - Inbraakwerende deuren
DOM Diamant veiligheidscilinders
DOM veiligheidstechniek
Koop uw raambeveiliging rechtstreeks in de ABUS webshop

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld.
Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Disclaimer
Deze website wordt gesponserd door
www.security-tools.be  &  www.veiligheidscilinders.be - WEBSHOP

Webdesign www.net-engineering.be